• Tradicinio karate do klubo "Danas" sportininkų startai pasaulio Budo karate vaikų čempionate (iki 13 metų)

    Lapkričio 25 diena tradicinės karatė do klubo „Danas" sportininkams atsimins kaip pirmas ir didelis žingsnis į pasaulinio lygio varžybas. Būtent šią dieną Cido arenoje vyko I-asis pasaulio Budo karatė vaikų (iki 13 metų) čempionatas, kuriame dalyvavo virš 560 sportininkų iš įvairių pasaulio šalių: Lenkijos, Čekijos, Ukrainos, Moldovos, Rusijos, Izraelio, Austrijos ir Lietuvos. Varžyboms buvo paruoštos 6 aikštelės, kuriose teisėjavo virš 30 teisėjų iš skirtingų pasaulio valstybių.
    Tradicinės karatė klubui „Danas" atstovavo skirtingo amžiaus ir skirtingų karatė diržų sportininkai, kurie varžėsi: individualios kata (formos atlikimas), individualios kumite (kova), komandinės kata (sinchroniškai formą atlieka trys sportininkai) rungtyse.
    Tai buvo aukšto techninio lygio vaikų čempionatas, kuriame mūsų klubo jaunieji sportininkai ne tik dalyvavo, bet ir gerai pasirodė: net 12 sportininkų pateko į geriausių sportininkų aštuntukus ir pasidalino 5-8 vietas. 2009-2010 m. amžiaus grupėje komandinių rungčių varžybose, kuriose dalyvavo net 17 komandų, Kipras Paulauskas, Eimantas Ančius ir Karolis Dervinis taip pat pasidalino 5-8 vietą. Viltė Makarevičiūtė merginų grupėje puikiai sustartavo ir buvo išėjusi į finalinį ketvertą, bet įvykus techninei klaidai, visa rungtis turėjo būti kartojama iš naujo, o startuojant antrą kartą savo grupėje Viltei pristigo laimės, o gal koją pakišo per didelis džiaugsmas, kad jau finale. Vaikinų, kurie gimę 2006-2005 metais, rungtyje - tradicinės karatė klubo „Danas" sportininkai - Pijus Nečiūnas ir Ignas Barštys užėmė dvi trečias vietas Kumite (kova) rungtyje ir namo grįžo su medaliais.
    Iš visų startavusių sportininkų - ne vienam sportininkui pritrūko laimės ir varžybinės patirties, kad stipriu žingsniu žengtų iš ketvirtfinalio į varžybų pusfinalį. Konkurencija grupėse buvo įspūdinga - kai kuriose amžiaus grupėse dalyvių skaičius siekė nuo 35 iki 46 sportininkų. Taigi, iškovoti prizines vietas tokioje konkurencijoje reikia ne tik sėkmės, treniruočių, bet ir tarptautinių varžybų patirties.
    Šiame vaikų čempionate startavo ne tik jaunieji mūsų sportininkai, bet ir tarptautinių teisėjų gretas papildė mūsų klubo treneriai: Norbertas Motiejūnas (tarptautinės kategorijos teisėjas), Giedrius Motiejūnas (nacionalinės kategorijos teisėjas), Eligijus Šinkūnas (nacionalinės kategorijos teisėjas). Tai buvo puiki proga mūsų klubo teisėjams pasidalinti patirtimi ir praktika su teisėjais iš viso pasaulio.
    Sveikiname sportininkus su puikiais startais, dėkojame tėveliams už kantrybę ir pradėsiem ruoštis birželio mėnesį Austrijoje vyksiančiam II-ajam Pasaulio Budo karatė vaikų čempionatui.

    karateklubas.lt

    Grižti atgal